Matematik školy
Na našej škole prebieha každý rok obľúbená súťaž pre všetkých , ktorí sa neboja matematiky. Našu triedu reprezentovali Fabienko Beráts, Timko Kuráň, Martinka Kudličková a Danka Paliderová.
Martinka sa umiestnila na 1.mieste v kateg.3.ročník a  v rámci celej školy získala 2.miesto "Matematik školy 2017/2018 "
Obrovskú pochvalu si zaslúžia aj Fabienko,Timko a Danka.
Fabienko skončil v kateg.3.ročník na 4.mieste, Timko 5.mieste a Danuška  9.mieste. 


 Srdečne vám blahoželám a som na vás veľmi hrdá.

Matičný sláviček
Eliška opäť potvrdila svoj talent a v silnej konkurencii 20 spevákov získala vynikajúce 2.miesto.


Gratulujeme Ti Eliška!

Deň pre naše mamičky

 Starostlivá, šikovná, obetavá, výnimočná, krásna! To sú len niektoré z mnohých prídavných mien, ktorými by každý z nás opísal svoju mamu. Deň matiek je špeciálny čas povedať našim maminkám ako ich máme radi, čo pre nás znamenajú a vyjadriť im našu lásku a  vďačnosť za všetko, čo pre nás urobili.  Na tento sviatok sme nezabudli ani my a svoju vďaku za láskavé mamkino pohladenie, starostlivosť, trpezlivosť a obetavosť im vyjadrili kytičkou utkanou z básní, ...tančekov, piesní a divadielkom o tom, ako veľmi je mamka potrebná v každodennom živote. Deti si program starostlivo pripravili, veľmi sa naň tešili, vyžarovala z nich detská radosť a oddanosť svojim mamkám. Nejedna slzička vypadla z očiek mamičiek, keď sa k nim deti v závere rozbehli, vystískali ich a potešili vlastnoručne vyrobeným darčekom. Milé stretnutie pokračovalo príjemným posedením .

Slávik Slovenska

 Dňa 7.5 sa konalo okresné kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska. Našu školu reprezentovala v prvej kategórii Eliška Barnasová a vyspievala si nádherné 3.miesto.

                                                                     Eliške srdečne blahoželáme !

Aj učiteľ môže mať slnko v duši

V Rozprávkove sme prežili ďalší zaujímavý daltonsky deň pod názvom "UČITEĽSKÝ". Deti sa na chvíľku stali učiteľmi a vyskúšali si tak učiteľský chlebíček.  Každá skupina nás naučila niečo nové a zaujímavé. Mali sme zábavnú matematiku plnú logických úloh, dozvedeli sme sa množstvo zaujímavých vecí z oblasti chémie aj to ako si môžeme spraviť rôzne pokusy a nechýbala ani obľúbená telesná  či výtvarná výchova. Malí učitelia zistili, že to vôbec nie je jednoduché. Každý tím si nakreslil svojho ideálneho učiteľa, vymyslel o ňom básničku a prezradil nám aké vlastnosti by mal mať ich ideálny učiteľ. Pri práci im nechýbala detská fantázia a kreativita. 


Matematický deň

Keď si deti navrhli Matematický daltonsky deň , tak niektorým deťom naskočila "husia koža" , iným zas zažiari úsmev na tvári.

Hneď ráno sme sa rozdelili do skupín. Tentokrát sme si však vyžrebovali s kým budeme pracovať. Potom sme sa s radosťou pustili do plnenia úloh. Hravou formou sme si zopakovali malú násobilku. Zahrali sme si matematické BINGO, pomohli kohútikovi, nájsť opäť svoje farebné pierka a pripraviť sa tak na blížiacu sa veľkú noc. Správne sme mu poskladali porozbíjané vajíčka, potrápili sme si hlavičky nad náročnými hlavolamami, riešili sme zábavné úlohy na vzdelávacom portáli a vyrobilisme si matematického slona.

Matematika by nemala byť pre nikoho strašiakom, pretože nás sprevádza po celý život. My sme si ukázali, že aj matematika môže byť veľmi zaujímavá a plná zábavy. Už teraz sa veľmi tešíme na ďalší daltonsky deň.


Rybársky deň


Ďalší daltonsky deň sa v Rozprávkove niesol pod názvom "Rybársky deň". Deti sa premenili narybárov a hravou formou si zopakovali vybrané slová a násobilku.
S vodníkom sa naučili postup ako si jednoducho nakresliť rybku, pomohli mu potriediť neposlušné rybičky, spravili mu poriadok v počtoch, zahrali si známu a obľúbenú hru heslo, potrápili si hlavičky s vodnými hádankami a vyrobili akvárium. Bol to skvelý deň plný zábavy a tvorivosti. Už teraz sa tešíme na ďalší daltonsky deň.


Na vlnách poézie a prózy

Dnes 7.3.2018 sme v našej škole opäť strávili krásne chvíle .

Na I. stupni prebehlo školské kolo Hviezdoslavovho Kubína a žiaci sa naň pripravili naozaj bravúrne.

Našu triedu reprezentovali  Eliška Barnasová, Karolínka Froleková, Danka Paliderováa Alexandra Sluťáková.


Eliška si vybojovala krásne 1.miesto a Karolínka 2.miesto


Dievčatá boli ste skvelé a som na Vás veľmi pyšná.


Krajské kolo súťaže Šaliansky Maťko J. C. Hronského

Vo štvrtok 15.februára 2018 sa v Dome Matice slovenskej v Žiline uskutočnil už 25. ročník krajského kola súťaže v predneseslovenskej povesti

 " Šaliansky Maťko ".

Našu školu reprezentovala v prvej kategórii Eliška Bernasová. O tom, že patrí k nádejným talentom, dokázala originálnym prednesom slovenskej povesti, ktorým presvedčila nielen poslucháčov, ale aj porotu. Zo Žiliny si tak malá recitátorka odnáša diplom a špeciálnu cenu v podobe ČESTNÉHO UZNANIA.

My všetci jej k tomuto výraznému úspechu srdečne blahoželáme.


Karneval

Tento rok to vyzeralo, že karneval nestihneme. Chcela nám v tom zabrániť chrípka. Nakoniec všetko dobre dopadlo a my sme sa mohli zabávať na super karnevale .

Fotogaléria:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=226437597901126&set=a.226437551234464.1073741851.100016046620874&type=3&theater

Šalianský Maťko

Dnes sa uskutočnilo okresné kolo súťaže v prednese slovenskej povesti Šaliansky  Maťko. Našu školu v prvej kategórii reprezentovala Eliška Barnasová. Umiestnila sa na krásnom 1.mieste a postupuje na krajské kolo do Žiliny.
Eliške gratulujeme a tešíme sa z jej úspechu.

Pirátsky deň

Vo štvrtok sa deti z 3.B obzvlášť tešili do školy. Opäť ich čakalo Daltonske vyučovanie. Už len fakt, že si do školy nemuseli priniesť nič okrem perečníka a starého oblečenia, pôsobil upokojujúco. Deti sa rozdelili do skupín a s maximálnym nasadením sa pustili do plnenia úloh. Celé vyučovanie sa nieslo v duchu pirátov.  Veľmi ich bavila výroba pirátskych kostýmov. Kostýmy boli originálne a dokonalé. Potom už všetko išlo ako po masle. V pracovných listoch sa zoznámili  s pirátom Pyšnofúzom, pomohli mu pri hľadaní pokladu, porátali mu dukátiky a poradili mu ako ich môže znásobiť. S chuťou maľovali vlajky, vymýšľali zábavné básničky a tvorili mapy.  Celý deň nás sprevádzala príjemná atmosféra a už teraz sa tešíme na ďalší daltonsky deň.


Hodina prírodovedy

Aj hodina prírodovedy môže byť zaujímavá a zábavná. Deti si pripravili krásne projekty o slnečnej sústave.

Šalianský Maťko

O tom , že Eliška má zlato v hrdle všetci dobre vieme. Tento rok nás prekvapila aj krásnym 3.miestom v súťaži Športovec školy a 2. miestom v školskom kole Šalianský Maťko. 


Eliška gratulujeme ti.

Vianočná besiedka

Naše vystúpenie - takto sme si tancovali.

Odmena za zber hliníkového odpadu.

Každá domácnosť produkuje množstvo odpadu rôzneho druhu. Jedným z nich je aj potravinársky hliník, ktorý je používaný na výrobu obalov nápojov, jogurtov, paštét, rybích šalátov či čokolád. Žilinská nezisková organizácia Alino, n.o. prišla s originálnym nápadom ako tento odpad získať späť a ekologicky ho recyklovať. Robí tak hravou a zároveň edukačnou formou prostredníctvom zapojenia detí.

 V školskom roku 2016/2017 sa nám podarilo nazbierať najviac odpadu a tak sme vyhrali krásne prvé miesto .

V tomto zbere pokračujeme aj v tomto školskom roku a za snahu a zbieranie sme dnes dostali zdravú odmenu v podobe syrov Babybel.

Touto cestou ďakujeme všetkým za zber hliníkového odpadu.

 Patrí Vám veľké ĎAKUJEME!!!

Pexesový turnaj

V septembri sme si v triede spravili pexesový turnaj. Najlepšia bola Alexandra Sluťáková a tak postúpila na školské kolo. Ani tu sa nedala zahambiť a vybojovala si krásne  1.miesto.

Gratulujeme!!!

Plavecký výcvik

V dňoch od 9.10 -13.10. 2017 žiaci tretieho ročníka absolvovali plavecký výcvik na plavárniv Dolnom Kubíne. Plavecký výcvik mal za úlohu naučiť plávať všetkých zúčastnených aspoň jedným plaveckýmspôsobom. U niektorých bolo ťažké odstrániť blok strachu z vody, nonakoniec sa to podarilo. V piatok už každé dieťa dokázalo plávať jednýmplaveckým spôsobom.

Deti počas týždňa prešli splývaním, plaveckým spôsobom prsia, kraul, vyskúšali si plávanie pod vodou a naučili sa aj skok do vody.  Celý plavecký kurz vyvrcholil v piatok súťažou kde žiaci mali za úlohu preplávať 25 m jedným plaveckým spôsobom.

Chlapci na 25 m:

1.miesto - Miloš Paríža

2.miesto - Artur Scholtz

3.miesto - Filip Novák


Dievčatá na 25 m:

1.miesto - Kiara Barnasová

2.miesto - Karolína Floreková

3.miesto - Petra Letašiová

Kurz zvládli na výbornú. Radosť mali nielen z diplomov, ale  predovšetkým zo zvládnutých plaveckých zručností. Plavecký výcvik organizujeme pravidelne, čím vytvárame pozitívny vzťah k jednotlivým druhom športu a zároveň ich vedieme k zdravému  životnému štýlu.